29ekim

Yetki Belgesi başvuru süresi 6 ay uzatıldı

Yetki Belgesi başvuru süresi 6 ay uzatıldı

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Yönetimi, perakendeci esnafının mağdur olmaması için Ankara’da yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Ticaret Bakanlığı, 31 Aralık 2021 tarihinde dolan Yetki Belgesi başvuru süresini 6 ay uzattı.

Kuyumcu esnafının mağdur olmaması için İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Yönetimi başta olmak üzere oda ve derneklerinin girişimleri ve çabaları sonucu, kuyumcu mağazacıları için 31 Aralık 2021 tarihine kadar alınması gereken Yetki Belgesi’nin süresi 6 ay uzatıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kuyumculuk ‘Yetki Belgesi’ alma süresi 31 Aralık'tan 30 Haziran 2022'ye kadar uzatıldı.

Başvurularda ‘Ustalık Belgesi’ şartı
Kuyum ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmeler adına, 30 Haziran 2022'ye kadar yapılan yetki belgesi başvurularında, ilgili maddelerde belirtilen ustalık belgesi şartı aranmaksızın yetki belgesi verilecek. Söz konusu şartı sağladığını gösteren belgenin 31 Aralık 2022'ye kadar Bilgi Sistemi'ne aktarılmaması veya Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne teslim edilmemesi halinde bu işletmelerin yetki belgeleri iptal edilecek.