29ekim

ESNAF DESTEK PAKETİ AÇIKLANDI

ESNAF DESTEK PAKETİ AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada esnafa kira desteği verileceğini duyurdu. Koronavirüs sürecinde ekonomik olarak zor durumda kalan işletmelere verilecek destekle ilgili detaylar da belli oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında işletmelerindeki faaliyetlerine ara vermek durumunda kalan esnaf için kira desteği müjdesi geldi. Dün kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan desteğe ilişkin ilk bilgileri aktardı.

1 HAZİRAN’A KADAR UZATILAN ESNAFA DESTEK PAKETİNDE NELER VAR?
Gayrimenkul kiralarındaki yüzde 20’den yüzde 10’a inen stopaj, iş yeri kiralamada yüzde 18’den yüzde 8’e indirilen KDV ve konaklama, yeme, içme, yolcu taşımacılığı gibi sektörlerin KDV indirimleri 1 Haziran’a kadar devam edecek.

KİRA YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?
Hibe şeklinde verilecek doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi ile pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacak.

ESNAFA KİRA DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?
3 ay süreyle verilecek olan destek büyükşehirlerde 750, diğer illerde 500 TL olacak. Belediye mülkiyetlerindeki kiralamalarında indirim veya erteleme yapılabilecek.

KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI?
Destekle ilgili başvurular henüz başlamadı, konu ile ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama yapılması beklenirken başvuruların e-devlet üzerinden alınacağı tahmin ediliyor. Konuya ilişkin yeni bir açıklama geldiğinde haberimizde yerini alacak.