İKO, Bağcılar’da Suriyeli esnafı denetledi

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), dürüst çalışan sektör mensuplarının haklarını korumak ve piyasada kötü niyetlilere göz açtırmamak için düzenli olarak yaptığı ayar denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda, İKO Genel Sekreteri Ali Ramazan Şanto ve Reşit Durbak, Bağcılar bölgesindeki kuyumcuların şikayeti üzerine denetime çıktı.İKO Genel Sekreteri Ali Ramazan Şanto ve Reşit Durbak’tan oluşan İKO Denetim Ekibi, Bağcılar bölgesinde pazar günleri yasak olmasına rağmen dükkanlarını açtıkları şikayeti üzerine Suriyeli kuyumcuları denetledi. Ziyaret sırasında Denetim Ekibi, Suriyeli esnafa perakendecilikte dikkat edilmesi gereken kuralları tek tek anlatıldı ve açma ve kapama saatlerine riayet etmeleri tavsiyesinde bulundu. Denetim Ekibi, bu konuda alınan ve bazı özel günler dışında kuyumcu mağazalarının kapalı olacağı pazar günüyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 28.03.2006 tarihinde aldığı Encümen kararı hakkında bilgi verdi. Encümenin sözkonusu kararında özel günler arefesine rastlayan pazar günleri (Anneler Günü, Sevgililer Günü, Yılbaşı ve dini bayram arefeleri) dışında pazar günlerinde kuyumcu mağazalarının kapalı olacağını karara bağlanmıştı. Türkiye’nin kış ve yaz saat uygulamasından vazgeçerek, tek saat sistemine geçmesi işyerlerinin açma- kapama saatlerinde de değişikliğe yol açtı. Geçmişte kış saat uygulaması nedeniyle dükkanlar, sabah 08.30’da açılıyor, akşam ise 19.00’da kapanıyordu. Ancak, tek saat sistemi nedeniyle tüm yıl boyunca dükkanlar, 08.30’da açılıyor, akşam 20.00’de ise kapanıyor.