Duayen mücevherci Sait Koç, hayatını kaybetti!

Bir süredir kanser tedavisi gören Kapalıçarşı'nın duayen mücevhercilerinden Sait Koç, hayatını kaybetti. Koç için Topkapı Kozlu Süryani Kadim Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine yoğun katılım göze çarptı. Taziye için uzun kuyruklar oluştu. Cenaze töreninde İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclisi Başkanı İmam Altınbaş, Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Kuyumcukent İşletme AŞ (KİAŞ) Başkan Vekili Ahmet Karbeyaz, İKO Başkan Yardımcısı Burak Yakın, İKO Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Özcan, Kapalıçarşı esnafı, aile yakınları ve dostları hazır bulundu. Sait Koç’un naaşı için önce kilisede Mor Filüksinos İstanbul ve Ankara Süryani Ortadoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin’in katıldığı bir tören yapıldı, ardından aile kabristanında toprağa verildi. Sait Koç, 1967 yılında Kapalıçarşı'da mesleğe başlamıştı. Ünlülerin mücevhercisi olan tanınan Sait Koç markasının Kapalıçarşı, Akmerkez ve Nişantaşı'nda da şubeleri bulunuyor.