Birlik Taslak çalışması Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda…

Türkiye’deki tüm kuyumcu oda ve dernek başkanlarının ortak vekaletiyle İstanbul Kuyumcular Odası’nın (İKO) hazırlattığı Türkiye Kuyumcular Birliği Yasa Teklifi Taslak Çalışması’nda yeni bir döneme girildi. Türk kuyumculuk sektörünün 30 yıllık hayali olan ve sektörün tüm kurum ve kuruluşları ve oyuncularını tek çatı altında buluşturacak olan taslak çalışma, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na sunuldu. İKO Başkanı Norayr İşler başkanlığında sektörü temsil eden bir heyet, bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi ziyaret etti. Heyette,  Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavusculu, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, İKO Başkan Vekili Sarp Tarhanacı, Ankara Kuyumcular  Odası Başkan Yardımcısı Yılmaz Bozdağ ve İKO Başkan Danışmanı Hayati Karakullukçu da yer aldı. Sektör heyetinin Bakan Tüfenkçi’yle yaklaşık yarım saat süren buluşmasında, Türk kuyumculuğunun geleceğini ilgilendiren birçok konu gündeme geldi.  Norayr İşler başkanlığındaki heyet, Tüfenkçi’ye sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını içeren birçok dosyayı paylaştı. Sektörün mevcut sıkıntıları hakkında bilgi verdi. Ziyaretin en önemli gündemi ise kuşkusuz İstanbul Kuyumcular Odası’nın kendi alanında uzman bir ekiple hazırladığı Türkiye Kuyumcular Birliği Kanun Taslak Teklifi Çalışması oldu. Heyet, söz konusu teklifin gerekçelerini ayrıntılarıyla anlattı ve örnek Yasa Teklif Çalışması’nı Bakan’la paylaştı. Tüfenkçi ise çalışmayı inceleyeceğini belirterek, ilgili çalışma için yeniden bir araya gelecekleri sözünü verdi.