Sektör, seçimini yaptı… İKO’nun yeni başkanı Mustafa Atayık oldu!

İstanbul Kuyumcular Odası’nın Genel Kurulu’nda 536 oy alan Mustafa Atayık, yeni başkan seçildi. Sektörde birlik mesajları veren Atayık, İKO’ya hizmeti geçen tüm başkanlara teşekkür ederek, yeni dönemde sektörün her anlamda birlik içinde hareket ederek ortak akılla çözüm üreteceklerini söyledi.

Türk kuyumculuk sektörünün en önemli temsil kuruluşlarından biri İstanbul Kuyumcular Odası’nın (İKO) 19. Genel Kurulu, Birlik Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan heyeti başkanlığını İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz’ın yaptığı Genel Kurul’da mevcut başkan Norayr İşler, Yeniden Diyalog Grubu,  Mustafa Atayık, Birlik Grubu ve Ahmet Karbeyaz’ın Karbeyaz Grubu yarıştı. Genel Kurul’da toplam 935 kişi oy kullanırken 9 oy ise geçersiz sayıldı. Oylama sonucunda beyaz listeyle seçime katılan Ahmet Karbeyaz 83 oy, Norayr İşler 307 oy alırken, turuncu listeyle yarışan Mustafa Atayık ise 536 oy olarak İstanbul Kuyumcular Odası’nın yeni başkanı seçildi.

2018- 2022 yılları arasında Kuyumcular Odası yönetimini üstlenecek olan Mustafa Atayık ve Birlik Grubu’nun Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
Burak Yakın