29ekim

Özel fiyatlarla ‘Kuyumcu Paket Poliçesi’ hizmetinizde!

Özel fiyatlarla ‘Kuyumcu Paket Poliçesi’ hizmetinizde!

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Yönetimi, önemli projeleri arasında yer alan uygun fiyatlarla sektöre özel Kuyumcu Sigorta Paketi, Anka Broker ve Reasürans firmasıyla yaptığı işbirliğiyle hayata geçiriyor. Kuyumcu sigortacılığı konusunda 12 yıllık bir deneyime sahip olan Anka Broker yetkilileri, Kuyumcular Odası’nda düzenlenen bir toplantıda sektör mensuplarına Kuyumcu Sigorta Poliçesi, Alacak Sigortası ve poliçeyle birlikte sadece sektöre özel fiyatlarla sunulacak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı anlattı.

Temsil ettiği kuyumcu perakendeci, toptancı ve imalatçıların can ve mal güvenliklerine büyük önem veren İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), uzun bir fizibilite ve pazar araştırmalarının ardından sektöre özel ‘Kuyumcu Paket Sigortası’ konusunda kuyumculukta 12 yıllık bir deneyime sahip olan Anka Broker ve Reasürans firmasıyla işbirliği yaptı. İşbirliği kapsamında, bugün Oda’mızın Çemberlitaş’taki Merkez Binası’nda Kuyumcu Sigorta Poliçesi-Çantacı- Alacak Sigortası konularındaki bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılışını yapan İKO Genel Sekreteri Ali Ramazan Şanto, kuyumcu sigortasının önemine değindi. Anka Broker ve Reasürans firması CEO’su Nejat Şehsuvar ve Anka Broker reasürans brokeri Derin Şehsuvar ise Kuyumcu Paket Poliçesi, Alacak Sigortası ve söz konusu paketle birlikte sadece sektöre özel fiyatlarla sunulacak ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ hakkında bilgi verdi.

Derin Şehsuvar, Kuyumcu Paket Sigortasıyla ilgili şu bilgileri verdi.

Poliçe, kuyumcunun bilgisayar ortamında tuttuğu muhasebe programındaki gerçek stoğunu teminat limiti olarak baz alıyor. Ayrıca,  Lloyd’s of London tarafından hazırlanan bu sigorta ürünü Türkiye dışında 150 ülkede kuyumcular tarafından kullanılan sigorta ürünüdür. Bu nedenle Türkiye’de bu poliçeye sahip olan kuyumcular dünya standartlarında bir poliçeye sahip olacaklar. “

Şehsuvar, poliçe kapsamına giren teminat altına alınan unsurları da açıkladı.

“Bu sigorta poliçesiyle kuyumcu; stoğunu, gündüz vitrin üzerinde duran ürünlerini, gece kasa dışında bıraktığı ürünlerini, yurt içi ve yurt dışı çanta taşımalarını, nakit para veya hurda altın taşımalarını, konsinye verdiği veya emanet aldığı ürünleri, müşterilerin alışveriş yaparken yaptığı aşırmaları, fuar alanında sergilenecek ürünleri, zorunlu olarak özel ikamete götürülen ürünleri, mağazada duran mobilya, demirbaş ve dekorasyonları teminat altına alıyor. Bu şekilde kuyumcu yangın, deprem, sel, yıldırım çarpması sonucu oluşan hasarları, emniyeti suiistimal hasarlarını, hırsızlık ve gasp kayıplarını, çantacıların gasp edilmesi sonucu ve silahlı soygun sonucu oluşan hasarları poliçesinden temin edebilecektir.”

Poliçe maliyetleri ne olacak?
Anka Broker reasürans brokeri Derin Şehsuvar, poliçe maliyetleriyle ilgili de  “Örnek olarak 500.000 USD stok baz alırsak; Kapalıçarşı / Kuyumcukent’teki bir atölye için 1400 USD’den başlayan fiyatlarla Kapalıçarşı / Kuyumcukent ve AVM dışındaki lokasyonlarda yer alan bir perakende mağazası için 2400 USD’den başlayan fiyatlarla poliçe temin edilebiliyor. Ek teminatlar eklenmesi durumunda bu rakamlar artış gösteriyor. Çanta taşımalarıyla ilgili fiyatlar taşıma bölgelerine göre değişiklik gösteriyor. dedi.

Fiyatlar, dünya standartlarının çok altında!
Şehsuvar, İstanbul Kuyumcular Odası’yla yaptıkları işbirliği sonucu kuyumculara sunulan poliçe maliyetlerinin dünyadaki örneklerle karşılaştırıldığında çok avantajlı olduğunu söyledi.

“Ürün, Londra’daki underwriterlar tarafından bir yıllık paket olarak hazırlanır, fiyatlar ve üst limitler belirli bir şekilde sunulur ve Türkiye’deki sigorta ortağıyla her yıl yeniden anlaşma yapılır. Biz, bu anlaşmayı Londra’daki underwriterlar ile Sompo Sigorta arasında 2008 yılında sağladık. Bu nedenle stokları belli limitleri aşmayan kuyumcular için Türkiye’den otomatik işleyen bir sistem üzerinden hızlıca poliçe kesilmesini sağlayabiliyoruz. Kuyumcu Paket Sigortası’ndan haberi olmayan birçok kuyumcu var. İKO, üyelerinin bu sigorta ürününün varlığından haberdar olmalarını ve doğru sigorta poliçesini yaptırmalarını istiyor. Türkiye’deki kuyumcular için uygulanan fiyatlar, dünya standartlarını incelediğimizde kuyumcular için avantaj sağlayacak düzeyle normalin altında kalıyor. Bu işbirliğiyle içerikleri tamamen bir kuyumcuya özel hazırlanmış, son derece kapsamlı ve nitelikli bir poliçeyi olabilecek en uygun koşullar ve rakamlarla alabilecekler.”

Telefon: 0212 244 22 15 / 16
E-mail: info@ankabroker.com.tr
Web: www.ankabroker.com.tr, www.kuyumcusigortasi.net
Adres: Cihangir Mahallesi, Cihangir Caddesi, Ender Apt. No:35 /1
Beyoğlu / İstanbul

 

 

240