29ekim

İKO, VakıfBank’la protokol imzaladı!

İKO, VakıfBank’la protokol imzaladı!

İstanbul Kuyumcular Odası Yönetimi, kuyumcuların kredi konusunda sıkıntıları çözmek amacıyla VakıfBank’la İşbirliği Protokolü imzaladı. Protokole göre, üyeler spot ve BCH Altın Kredisi’ni 12 ay vade, özel olarak belirlenen faiz ve komisyon oranlarıyla alabilecek. Altın kredisi, Oda üyelerine fiziki altın teslimi veya TL karşılığıyla ödenebilecek.

Sektörün en önemli temsil kurumlarından biri olan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), mesleği geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İKO Yönetimi, bu kapsamda Vakıfbank'la İşbirliği Protokolü imzaladı. VakıfBank’ın İstanbul’daki Genel Müdürlük Binası'nda düzenlenen toplantıda İKO Başkanı Mustafa Atayık ve VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, İşbirliği Protokolü’nü imzaladı.  Protokol imza törenine İKO Başkan Yardımcıları Burak Yakın, İlhami Yazıcı, VakıfBank Genel Müdür Yardımcıları Hasan Ecesoy, Yakup Şimşek, Muhammet Lütfü Çelebi, KOBİ Bankacılığı Pazarlama Başkanı Murat Cem Volga, Bölge Müdürü Bülent Karadoğan ve Cağaloğlu Şube Müdürü Gülay Çınar Gül katıldı.

Sektörün büyümesine dev katkı sunacak!
Finans piyasasının önde gelen oyunculardan biri olan VakıfBank’la işbirliği protokolünü imzalamaktan memnun olduklarını belirten Türk kuyumculuk sektörünün en önemli temsil kurumu olan İstanbul Kuyumcular Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atayık, “Türk kuyumculuk sektörü, ülkemizin üretim ve ihracatta dünya liderliğine oynayan nadir mesleklerden biridir. Geçtiğimiz yıl, doğrudan ihracatını yüzde 35 oranında artırarak 4,5 milyar dolara ulaştırdı. Ülke olarak yüksek kaliteli ürün gamımız ve sektörel potansiyellerimizle dünyanın altın ve mücevher ticaretinin merkezi olma yolunda ilerlediğimiz bir süreçte VakıfBank’la imzalanan işbirliği protokolünün önemi yadsınamaz. Üyelerimiz ve meslektaşlarımız, VakıfBank’ın uygun faiz ve esnek vade imkanı sunan altın kredileri, işletme, imalat ve ihracatçı kredileriyle yoluna daha güçlü bir şekilde devam etmesine katkı sunacağına inanıyorum. Sektöre yoğun ilgileri ve hassasiyetleri için öncelikle sektörümüz adına VakıfBank Yönetimi’ne teşekkür ediyoruz. Bu birlikteliğin 2023’te hedeflenen güçlü Türkiye’nin inşasına katkı sunmasını diliyorum. ” değerlendirmesinde bulundu.

Altın Kredisi sektörü canlandıracak
Protokol imza töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Nakdi ve gayri nakdi kredi ürünlerimizle İstanbul Kuyumcular Odası üyelerine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Altın Kredisi ürünümüzle sektörün önemli bir ihtiyacına çözüm sunuyoruz. Üyeler, bu krediyle fiziki altın türünde borçlanabilirken nakit ihtiyacı olanlar da 65. Kuruluş Yıldönümü Kampanyamızdan yararlanabilecek” dedi. 

Protokol imalatı ve ihracatı artıracak
Eximbank İhracatçı Kredisi üyeleri altın ihracatına teşvik edecektir diyen Özcan, “Ayrıca protokol, üyelere uygun vade ve faizlerle işletme kredileri, imalatçı/ihracatçı destek kredileri, makine alım kredileri, yatırım kredileri ve gayri nakdi kredilerini kapsıyor. Dünya Bankası’yla işbirliği kapsamındaki çevreci enerji projelerinin de finansmanını sağlıyoruz.  Kısacası, protokol oldukça kapsamlı alternatifler sunuyor. Bu işbirliğinin ülke ekonomimize hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Altın kredisi, fiziki altın olarak alınabilecek

Protokol ile üyeler spot ve BCH Altın Kredisi’ni 12 ay vade, özel olarak belirlenen faiz ve komisyon oranlarıyla alabilecek. Altın kredisi, Oda üyelerine fiziki altın teslimi veya TL karşılığıyla ödenebilecek. Krediler minimum 1 kg ve katları şeklinde kullandırılabilecek. Fiziki altın teslimlerinde İAB tarafından talep edilen ücretler, sigorta, nakliye vb. giderler için Oda üyesinden fiziki altın teslimi ve sigorta altın masrafı tahsil edilecek. 

 

 

239