29ekim

FATİH'TE YENİ BİR SAYFA AÇILDI

FATİH'TE YENİ BİR SAYFA AÇILDI

İKO Yönetimi, esnaf tarafından Fatih temsilciliğine seçilen Semih Haşhaş, temsilci yardımcıları Tuğrul Dirier ve Murat Çetin’le birlikte Fatih’teki perakende mağazalarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında bölgede faaliyet gösteren Suriyeli kuyumcu mağazaları da denetlendi.

İlçe ve semtlerdeki sorunları temsilciler aracılığıyla hızlı çözmeyi hedefleyen İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), İstanbul’un turizm açısından en hareketli bölgesi sayılan Fatih’te de temsilcilik sürecini başlattı. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Fatih esnafıyla bir araya gelen İKO Yönetimi, kuyumcu esnafının aralarındaki birlikteliği tesis etmek,  sorunları yerinde ve hızlı çözmek amacıyla temsilciler seçilmesini sağlamıştı. Toplantıya katılan 70’e yakın kuyumcu esnafı,  Semih Haşhaş’ın (Semih Kuyumcusu) temsilci, Tuğrul Dirier (Tuğrul Kuyumcusu) ve Murat Çetin’i (Murat Kuyumcusu) temsilci yardımcısı olarak seçmişti. Bu gelişme üzerine İKO Yönetim Kurulu Üyesi Eyüb Özcan ve Denetim Kurulu Üyesi Aylin Gözen, İstanbul Kuyumcular Odası Fatih temsilcilik belgelerini teslim etmek üzere Fatih’e gitti. Özcan ve Gözen, Haşhaş, Dirier ve Çetin’e mağazalarında İKO Temsilcilik belgesini sundu.

Tüm esnaf, ziyaret edildi!
İKO Yönetim Kurulu Üyesi Eyüb Özcan ve Denetim Kurulu Üyesi Aylin Gözen, daha sonra İKO Fatih temsilcileri; Semih Haşhaş, Tuğrul Dirier ve Murat Çetin’le birlikte Karagümrük’ten başlayarak tüm esnafı tek tek gezdi ve sorunları dinledi. Ziyaretlerde,  kuyumcu esnafından İstanbul Kuyumcular Odası’nın tavsiye fiyatlarının yer aldığı ve akıllı telefonlardan da takip edilebilen ikofiyat.com listesini referans alınması istendi.

Suriyeli kuyumcular denetlendi
İKO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan ve Denetim Kurulu Üyesi Gözen ve Sercan Ateş, ziyaret sırasında esnafın talebi üzerine Fatih’te faaliyet gösteren Suriyeli kuyumcu mağazalarını da denetleyerek, İKO Ayarevi ve GLT Laboratuvarı’nda ayar kontrollerinin yapılması amacıyla numune ürünler aldı.

Fatih’te dostluk birliği kuruldu
İKO Fatih Temsilcisi Semih Haşhaş ve temsilci yardımcıları Murat Çetin ve Tuğrul Dirier, yaptıkları ortak açıklamada, Kuyumcular Odası’nın desteğiyle ‘Fatih Kuyumcular Birliği’ adıyla bir dostluk grubunu hayata geçirdiklerine dikkat çekti.

“Yanımızdaki duruşlarıyla Oda’mızın gücünü bize hissettirdikleri, ‘Belki sensiz bir eksiğiz; ama unutma ki senle çok daha güçlüyüz.’ düsturunu ortaya koydukları için İstanbul Kuyumcular Odası’na sonsuz teşekkür ediyoruz. İKO Yönetim Kurulu’na esnafımız için gece gündüz çalışıp değer verip yanında oldukları için çalışmalarında başarılar diliyoruz. Kuyumcular Odası’nın katkı ve desteğiyle Fatih Kuyumcular Birliği adında bir dostluk grubu kurduk. Meslektaşlarımızla gönül bağımızın her alanda güçlü kalmasına vesile olacak bu dostluk grubumuz bize huzur ve umut veriyor. Değerli dostlarımız ve meslektaşlarımızla sık sık bir araya gelerek dayanışmayı arttıracağız. Kuyumcular Birliğimiz, her zaman barış içinde yarıştan yana olacaktır. Rekabet ederken dayanışma içerisinde olacaktır. Kalitenin artacağı ve tüm meslektaşlarımızın başarılı olacağı bir yol belirleyecektir. Biz biriz beraberiz. Birlikte kazanacağız. Bir olacağız. Biz olacağız. Birlikte kazanacağız.”

 

235